Dijital Baskı Nedir?
Dijital baskı merkezlerinde veya bilgisayar ortamında hazırlanmış tasarımların ve fotoğrafların gelişmiş baskı teknolojileri ile kaliteli ve hızlı bir şekilde değişik malzemeler üzerine el değmeden baskısının yapılmasına denir.
Tasarımı bilgisayarda oluşturulan dataların, fotoğrafların, dizaynların dijital baskı makinası kullanılarak çıktısı alınan yöntemdir. Bu bir el ilanı, broşür veya bir şirket için oluşturulmuş reklam çalışması olabilir.
Dijital Baskı Kulanım Alanları
Dijital baskı teknolojisi alanındaki gelişmeler tüm baskı ihtiyacı olan firmaların işlerini kolaylaştırmak aynı zamanda fiyat açısından avantaj sağlamaya olanak sunan bir çözümdür. Dijital baskı denildiğinde ilk akla gelen büyük ebatlardaki iç ve dış mekanlardaki baskılardır. Bunların dışında; broşür, kitap, defter, takvim, faaliyet raporu ve daha bir çok alanda dijital baskı alanlarından yararlanılır.
Geçmiş yıllardan günümüze kadar baskı sektöründe en büyük ebatlı baskılar ofset ile yapılırdı. Teknolojik gelişmeler bu tarz baskı yöntemlerinin kullanımını geri planda bırakmış dijital baskı makinelerini popüler hale getirmiştir.
Uygun maliyetler ile başarılı sonuçlar alınan dijital baskı yöntemleri hız bakımından da müşterilerin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vermektedir.
Tabela ve Dijital Baskı
Tabela ve reklam sektörünün vazgeçilmezi dijital baskı uygulamalarıdır. Genellikle solvent bazlı iç mekan ve dış mekan makinelerde uv ve direk baskı olarak uygulanırlar. Tabela üzerinde ortalama ömrü 3 yıldır. Pleksi, Dakota, cam, kompozit folyo vb. her türlü sert zemine uv baskı yapılabilir. Folyo üzerine yapılan baskılar her türlü zemine rahatça uygulanır. Dijital baskı makinasıyla yapılan folyo baskılar istenilen ölçüde tabela, araç , cam , pleksi, alüminyum, Dakota, foreks, policarbon gibi malzemelere rahatlıkla uygulanabilir.
Tabela ve reklam sektöründe afiş ve pankart yapımında dijital baskı makinalarının önemli bir yeri vardır. İstediğiniz ebatta afiş ve pankartı çok kısa sürede uygun maliyetlerle temin edebilirsiniz. Vinil malzemeye dijital baskı makinasında basılan afişler kenarları sağlamlaştırılarak dış koşullara uygun hale getirilir. Uzun süre kullanılmasını sağlar. Vinil afişler gramajlarına ve yapıldıkları malzemeye göre farklılık gösterirler. Dökme ve lamine vinilerin yanı sıra mesh adını verdiğimiz delikli viniler’de mevcuttur. Mesh vinil üzerindeki delikler sayesinde rüzgar tutmaz bu sayede büyük ebat tabela ve afiş çalışmalarında çok avantajlıdır.
Folyo Ebatları Nelerdir ?
Folyo ebatları 104-122-137-152 cm olmak üzere 50 metrelik malzemelerden meydana gelir. İstenilen folyo baskı ebadı bu ölçülerden büyükse görsel parçalı olarak basılmak suretiyle meydana getirilir.
Afiş Ebatları Nelerdir?
Afiş çalışmalarınız dijital baskı makinalarıyla istediğiniz ebatta yapılabilir. Afiş malzemelerinin eni maksimum 320 cm olup daha büyük ebatlar için kaynak yöntemi kullanılır.
Dijital Baskı Avantajları;
- Uygun maliyetli
- Hızlı
- Esnek
- Kaliteli